donderdag 28 februari 2013

Boeken in Februari

Een onverwacht kerstcadeau
Onder de kerstboom op het plein in Virgin River vindt Annie een doos met puppy's. De diertjes zijn nog zo klein dat ze intensieve zorg nodig hebben. Als de dierenarts komt, ontmoet Annie voor het eerst in jaren Nate weer – de aantrekkelijke vriend van haar broers die haar vroeger niet zag staan. Nu ze samen de puppy's verzorgen, lijkt hij zijn ogen niet van haar af te kunnen houden!

79 BLZ.

Special 101 – Robyn Carr – Jean Brashear – Victoria Dahl – Kus om middernacht – Winterse flirt – Liefde maal twee
Al is Jack's Bar dé plek om oud en nieuw te vieren, Sunny is helemaal niet in feeststemming. Ze heeft trouwens maar één voornemen voor het nieuwe jaar: geen mannen meer. Ook Drew wil voorlopig vrijgezel blijven. Maar of hun voornemens het kunnen opnemen tegen een blokhut, een sneeuwstorm, naaldhakken én Virgin River... is zeer de vraag!

112 BLZ.

Robyn Carr – Onbekende bestemming
Sinds de jonge dominee Noah Kincaid zijn oog heeft laten vallen op de verwaarloosde kerk in Virgin River, heeft hij nog maar één missie: de boel opknappen en de deuren weer openen. Omdat hij dat niet alleen kan, zoekt hij iemand die niet alleen de administratie op poten zet, maar ook bereid is de handen uit de mouwen te steken bij het zware werk. 

Ellie Baldwin beseft dat ze met haar uitdagende uiterlijk en achtergrond als danseres in een stripclub niet bepaald de gedroomde domineesassistente is. Toch moet en zal ze die baan hebben. Alleen met fatsoenlijk werk heeft ze kans dat de rechter haar de voogdij over haar kinderen teruggeeft. Elke dag dat die twee bij haar tirannieke ex zijn is er één te veel. Tot haar grote verrassing prikt Noah door haar uiterlijk heen en neemt hij haar aan.

Noah en Ellie mogen dan op het oog verschillen als dag en nacht, ze blijken het beste in elkaar naar boven te halen. Vinden zij in Virgin River eindelijk het geluk?

414 BLZ.

Robyn Carr – Met nieuw vertrouwen
Is dat Franci? Sean Riordan gelooft zijn ogen niet. Haar haar is korter dan vier jaar geleden, maar ze is het toch echt. Meteen komt alles weer boven: de geweldige tijd die ze samen hadden, de ruzies... en de breuk. Zij wilde trouwen en kinderen krijgen, hij niet. Maar hij is haar nooit vergeten, en plotseling weet hij zeker dat ze een tweede kans verdienen. Tenslotte hebben ze een gezamenlijk verleden - en meer dan dat, zo blijkt al snel.

Franci schrikt zich dood wanneer Sean haar aanspreekt. Nu kan ze er niet langer omheen. Ze moet hem vertellen dat ze een reden had om bij hem weg te gaan. Die 'reden' is inmiddels drieënhalf jaar oud, heet Rosie, heeft rode krullen en de groene ogen van haar vader. 

De ontdekking dat hij een dochter heeft, zet Seans leven op zijn kop. Toch weet hij algauw wat hij het liefst zou willen: samen met Franci en Rosie een gezin vormen. Maar of dat ook is wat Franci wil..

382 BLZ.

Robyn Carr – Een plek in de zon
Erin is toe aan een time-out, en daar hoort uiteraard een verblijf in een blokhut in de vrije natuur bij. Jammer dat ze niet zo van natuur houdt en dat ze zich al snel kapotverveelt. Ze verlangt naar wat avontuur, maar wanneer er een zwerver met een kapmes in de hand uit het bos opduikt, is dát wat veel van het goede.

Wandelen door de bossen in Virgin River is heerlijk, vindt dokter Aiden Riordan, vooral als je op een mooie vrouw bij een blokhut stuit. Helaas begint ze te gillen zodra ze hem ziet, stoot ze haar hoofd tegen de veranda en gaat ze van haar stokje. Gelukkig weet hij hoe je een hoofdwond moet verbinden.

Aanvankelijk is Erin woest op Aiden, maar na een tijdje moet ze toegeven dat hij er goed uitziet - in ieder geval nadat hij zich heeft geschoren - en beseft ze dat ze hem graag beter wil leren kennen. Voordat ze de kans krijgen om samen iets op te bouwen, wordt Aiden geconfronteerd met iemand uit zijn verleden. Iemand die alles op alles zet om hun prille liefde te vernietigen...

430 BLZ.

Robyn Carr – Dromen van vrijheid
Omdat hij verlangt naar een nieuwe start vertrekt Clay Tahoma naar het noorden van Californië, waar hij in de dierenkliniek en stallen van zijn oude vriend Nate Jensen gaat werken. In Virgin River wordt hij door iedereen met open armen ontvangen... behalve door de mooie Lilly Yazhi. 

Deze kleine sterke vrouw intrigeert Clay in hoge mate. Hijzelf heeft de naam een paardenfluisteraar te zijn, en hij is bezig een getraumatiseerde jonge hengst te behandelen. Met zijn ervaring krijgt hij veel voor elkaar, maar wat Lilly in korte tijd als vanzelfsprekend met het paard bereikt, is onvoorstelbaar.

Clay wil Lilly graag beter leren kennen, maar ze houdt hem op een afstand. Heeft ze misschien iets naars meegemaakt, of ziet ze hem gewoon niet zitten? Hij is vastbesloten uit te vinden wat er achter haar afwijzende houding zit en haar over te halen hem te vertrouwen. Zal de magie van Virgin River ook voor hem werken?

384 BLZ.

Uit de schaduw
Nadat Jillian persoonlijk en beroepsmatig is pootjegehaakt door een collega, is ze alles kwijt wat ze met hard werken heeft opgebouwd. Op advies van haar baas trekt ze zich terug uit het bedrijf, en ze huurt een oud victoriaans huis met een enorme tuin in Virgin River. Daar ontdekt ze dat ze de groene vingers van haar grootmoeder heeft geërfd. Iets voor een nieuwe carrière?

Colin Riordan gaat na een helikopterongeluk tijdelijk in een vakantiehuisje in Virgin River wonen om te herstellen van zijn verwondingen - zowel de fysieke als de mentale. Gesteund door zijn familie knapt hij langzaam op, maar het is vooral de schilderkunst waar hij troost uit put, en in de omgeving vindt hij inspiratie genoeg.

Wanneer Jillian Colin achter zijn schildersezel aantreft in haar tuin, voelen beiden direct een verwantschap. Of ze, na alles wat ze hebben meegemaakt, wel toe zijn aan een relatie, weten ze eigenlijk niet. Maar al spoedig merken ze dat je in Virgin River niet altijd iets te kiezen hebt als het om liefde gaat!

432 BLZ.


donderdag 21 februari 2013

Gelezen boeken in Februari

Thuis in Virgin River
Het enige wat Melinda Monroe wil is weg. Weg uit Los Angeles, waar het leven druk is en gecompliceerd en alles haar herinnert aan Mark - haar overleden man. In een opwelling reageert ze op een advertentie waarin gevraagd wordt naar een verpleeg- en verloskundige voor Virgin River, een klein dorpje in Californië. Dit zou weleens precies de verandering kunnen zijn die ze nodig heeft! Helaas, het beloofde schattige huisje in idyllische omgeving blijkt een aftandse blokhut aan een modderweg te zijn, waar ze met haar stadse cabrio meteen in vast komt te zitten. En de plaatselijke arts die ze zou assisteren, doet ronduit vijandig tegen haar.
Inpakken en wegwezen, denkt ze dus, maar een vondelingetje gooit roet in het eten. Eerst onderdak vinden voor de baby, besluit ze. En eerst misschien ook beter kennismaken met die knappe eigenaar van de plaatselijke bar? Het lijkt wel of er telkens weer dingen zijn die haar in Virgin River houden. Zou ze dan toch haar thuis gevonden hebben?

298 BLZ.

Welkom in Virgin  River
Net tegen sluitingstijd loopt Paige Lassiter de bar van John ‘Preacher’ Middleton in Virgin River binnen. Samen met haar zoontje is ze op de vlucht voor haar echtgenoot. Ze zit onder de blauwe plekken, is doodsbang en aan het eind van haar latijn.
Preacher ziet meteen dat Paige en haar zoontje in grote moeilijkheden verkeren. Zonder aarzelen biedt hij hun een slaapplaats aan, en ter plekke besluit hij dat hij alles zal doen om hen te beschermen. 
Langzaam maar zeker kruipt Paige uit haar schulp, en Preacher ontdekt dat ze gevoelens in hem losmaakt waarvan hij dacht dat hij ze voorgoed had begraven. Maar dan duikt op een kwade dag haar echtgenoot op in Virgin River...

293 BLZ

Weerzien in Virgin River
Politieagent Mike Valenzuela kiest ervoor om in Virgin River te revalideren van de zware verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens zijn werk in LA. Een beetje vissen, eten in het café van zijn vriend Jack en genieten van de mooie omgeving - zo hoopt hij weer de oude te worden. Eén ding wil hij echter voorgoed veranderen: na vele avontuurtjes is hij klaar voor een serieuze relatie.
Brie Sheridan weet wat er in de wereld te koop is. Ze is gescheiden, en ook in haar werk als hulpofficier van justitie komt ze regelmatig met de harde werkelijkheid in aanraking. Ze besluit dan ook de kat uit de boom te kijken als blijkt dat Mike, die ze kent als een versierder, graag een relatie met haar wil. 
Dan overkomt Brie iets vreselijks, en is het juist Mike die haar als enige kan helpen. Langzaam maar zeker komen ze steeds nader tot elkaar en ontdekken beiden wat het is om echt van iemand te houden.

276 BLZ.

Robyn Carr – Kerst in Virgin River
In de ogen van Marcie Sullivan is Ian Buchanan een held - hij heeft met gevaar voor eigen leven haar man, Bobby, uit een vuurgevecht in Irak gered. Dat Bobby uiteindelijk aan zijn verwondingen is overleden, doet niets aan haar bewondering af: ze is Ian dankbaar dat ze haar man nog een paar jaar bij zich heeft kunnen houden.
Wat haar dwarszit, is dat Ian nooit meer iets van zich heeft laten horen. Hij lijkt wel van de aardbodem verdwenen. En omdat ze het idee heeft dat dit haar belet Bobby's dood goed te verwerken, besluit ze naar hem op zoek te gaan. 
Ian woont in een primitieve blokhut in de bergen hoog boven Virgin River, waar hij een teruggetrokken en sober bestaan leidt. Op deze afgelegen plek probeert hij te vergeten wat hij in Irak heeft meegemaakt. Maar dan staat Marcie op een dag voor zijn deur, vastbesloten dat verleden juist op te rakelen - of hij dat nou wil of niet...

317 blz.

Robyn Carr – Een nieuwe horizon
Vanessa heeft een zware tijd achter de rug: binnen een paar maanden heeft ze haar echtgenoot verloren en is ze bevallen van hun zoon. Nu haar leven in rustiger vaarwater is gekomen, begint ze te beseffen dat de man die er steeds voor haar was in die moeilijke periode, inmiddels meer voor haar is geworden dan zomaar een vriend. Helaas lijkt hij niet hetzelfde voor haar te voelen...
Voor Paul Haggerty is het niet meer dan logisch dat hij de vrouw van zijn beste vriend heeft bijgestaan in haar verdriet. Gemakkelijk was dat niet, gezien het feit dat hij al jaren heimelijk veliefd op haar is. Nu heeft hij het gevoel dat er iets is opgebloeid tussen hen. Hij worstelt echter met het idee dat hij zijn overleden vriend verraadt. Net wanneer hij voor zijn gevoelens durft uit te komen, gooit een andere vrouw roet in het eten.
Krijgen Paul en Vanessa een tweede kans en vinden ze de liefde waarnaar ze zo verlangen? Als het aan hun vrienden in Virgin River ligt, moet het lukken!

478 blz.

Robyn Carr – Met de stroom mee
Shelby McIntyre heeft een wens: de man van haar dromen vinden. Die man moet beschaafd, gladgeschoren en netjes zijn, en hij moet als een blok voor haar vallen. Maar omdat droommannen nu eenmaal niet op afroep beschikbaar zijn, en ze vindt dat ze na vijf jaar voor haar zieke moeder zorgen wel wat afleiding heeft verdiend, besluit ze eerst een tijdje vakantie te vieren. En waar kan ze dat beter doen dan in Virgin River, op de boerderij van haar oom Walt? 
Luke Riordan heeft twintig jaar als helikopterpiloot in het leger gediend. Nadat hij voor de derde keer is neergeschoten, vindt hij het genoeg geweest. Jaren geleden heeft hij een paar blokhutten aan de oever van de Virgin gekocht. Die gaat hij opknappen en verkopen. Wat hij daarna gaat doen, ziet hij dan wel weer. Hij is in ieder geval niet van plan zich aan iets of iemand te binden.
In Jacks café komen Luke en Shelby elkaar tegen, en het is meteen duidelijk dat ze de laatste mensen op aarde zijn die een relatie zouden moeten krijgen. Maar in Virgin River lopen de dingen nooit zoals verwacht..

462 blz.

Robyn Carr – Na de storm
In een poging om zijn verleden achter zich te laten, besloot Rick Sudder zich aan te sluiten bij het Korps Mariniers. Dat uitzending naar Irak niet lang daarna volgde, aanvaardde hij als een risico van het vak. Nu is hij terug in Virgin River, en hij is niet meer de man die hij ooit was. Zijn verwondingen zijn niet alleen lichamelijk: hij heeft last van woedeaanvallen, zijn grote liefde Liz durft hij amper nog in de ogen te kijken en hij heeft de hoop op een normaal en gelukkig leven opgegeven.
Liz en Jack, Ricks pleegvader, zijn vastbesloten het er niet bij te laten zitten. Hoewel Rick al hun toenaderingen afwijst, zijn ze ervan overtuigd dat er een manier moet zijn om hem duidelijk te maken dat zijn leven weliswaar voorgoed veranderd is, maar dat dat niet betekent dat hij nooit meer zal kunnen genieten. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek als Dan Brady, het zwarte schaap van het stadje, zich ermee gaat bemoeien. Kunnen ze samen Rick helpen zich met zijn lot te verzoenen?

430 blz.