zondag 7 juli 2013

Gelezen van 01-07-2013 tot 07-07-2013

Celeste / 1 Celeste
Sarah Atwell, een vrouw die in spiritisme gelooft, heeft een tweeling. Na de dood van de vader leven de kinderen volkomen geisoleerd van de omgeving. Door een ongeluk komt de jongen om het leven. De moeder dwingt de dochter de rol van de jongen over te nemen. De ware identiteit van het meisje wordt ontdekt door de nieuwe buurjongen, die haar verkracht. Ook de buurjongen verongelukt, maar de verkrachting blijft niet zonder gevolgen. Zitten de geesten achter deze gebeurtenissen? Celeste is het eerste deel van de 'Celeste-serie'. Er zit weinig ontwikkeling in de plot en de karakters, ondanks dat de hoofdpersoon uitgroeit van kind tot adolescent. Het boek zit vol onwaarschijnlijkheden: de kinderen gaan niet naar school, er is geen controle vanuit de omgeving, het meisje ondergaat lijdzaam alle opdrachten van de moeder. Door de ghostwriter werd al eerder een mindere kwaliteit romans afgeleverd dan van de echte schrijfster, maar dit boek is ronduit langdradig en weet niet echt spanning op te roepen. 

338 Blz

Celeste / 2 Zwarte Kat
 Het beschrijft de verdere belevenissen van hoofdpersoon Noble/Celeste, een meisje dat zich slaafs schikt naar de grillen en wensen van haar moeder, een spirituele weduwe die zich laat leiden door wat de geesten haar ingeven. Sinds de dood van Celestes tweelingbroer Noble wordt Celeste door haar moeder gedwongen als haar broer door het leven te gaan. In deel 1 heeft zij een kind gekregen, maar dat wordt voor de buitenwereld verborgen gehouden. In dit deel wordt duidelijk dat Celestes kind ook bovennatuurlijke gaven heeft, papt Celestes moeder aan met de grootvader van Celestes baby en trouwt met hem. Zijn egoistische, verwende dochter Betsy zorgt voor vele problemen. 

288 Blz.

Celeste Kind Van De Duisternis / 3
Als kind was ze Baby Celeste, het enige houvast dat haar moeder nog had om in het hier en nu te blijven. Nu haar moeder in een inrichting zit, heeft de zestienjarige Celeste Atwell niemand meer. Wanneer ze door een welgesteld gezin wordt geadopteerd, heeft ze ineens alles wat haar hartje begeert: merkkleding, dure auto's en zelfs een knap vriendje. Maar Celeste's mateloosheid kan haar nog duur komen te staan, want de geheimen van haar nieuwe familie zijn te gevaarlijk om verborgen te houden...

336 Blz.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage